دفتر هاشمی رفسنجانی در واکنش به درج خبر "رفسنجانی: مخالف گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بودم"، جوابیه ای ارسال کرد و با تأکید بر اعتقاد و وفاداری وی به ولایت فقیه قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، گردآورندگان کتاب "هاشمی بدون روتوش" را به غفلت متهم کرد.
به گزارش رجانیوز، کتاب مذکور حاصل مجموعه مصاحبه های 11گانه و بی پرده صادق زیباکلام با اکبر هاشمی رفسنجانی است که گزارشی از آن در ویژه نامه هفتگی روزنامه اعتماد درج شده بود و رجانیوز نیز بخش هایی از آن را منتشر کرد. با این حال، در جوابیه دفتر هاشمی هیچ اشاره به درج این گزارش در روزنامه نزدیک به وی نشده و مشخص نیست چرا این جوابیه به جای ارسال برای روزنامه مذکور به رجانیوز ارسال شده است.
همچنین دفتر هاشمی در حالی گردآورندگان کتاب جدیدالانتشار "هاشمی بدون روتوش" را به غفلت متهم کرده و نتیجه گیری شده که سخنان وی تحریف شده است که پیش از این اعتراضات مشابهی نسبت به خاطرات دهه 60 هاشمی و انتساب مطالب نادرست به امام(ره) از سوی برخی شخصیت های نزدیک به رهبر کبیر انقلاب مطرح شده بود.
در جوابیه دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت آمده است:
پیرو درج مطلبی با عنوان مخالف گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بودم که به نقل از کتاب هاشمی بدون روتوش (مجموعه مصاحبههای زیبا کلام با هاشمی رفسنجانی) در تاریخ 21/2/87 در آن سایت منتشر شده است، خواهشمند است طبق قانون رسانهها نسبت به انتشار این جوابیه اقدام فرمایید تا باعث تنویر افکار عمومی گردد:
1- اعتقاد و وفاداری آیت الله هاشمی رفسنجانی به ولایت فقیه اظهر من الشمس است. ایشان در طول سالهای قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی همیشه مدافع اصل مترقی ولایت فقیه بودند، هستند و خواهند بود.
2- آیت الله هاشمی رفسنجانی در مجلس خبرگان قانون اساسی حضور نداشتند که در مباحث و مذاکرات آن شرکت نمایند. پس اساس بند دوم مطلب مذکور مخدوش میباشد که ناشی از غفلت گردآورندگان و یا تایپ کنندگان میباشد. اصل متن بدین شکل بوده است در بحث اصلاح قانون اساسی به موضوع ولایت مطلقه فقیه که رسیدیم، عدهای مخالفت کردند، البته کسانی هستند که الان چیزی میگویند که آنجا موافقت کرده بودند.
3- متاسفانه گرد آورندگان کتاب به نقل از خاطرهای از آیت الله هاشمی رفسنجانی به نقل از آقای آذری قمی، مطلبی را با عبارت در زمان تنفس یکی از جلسات مجلس خبرگان آوردهاند که نمیتوان هیچ سندی برای آن ارائه کرد و جالب است که به نقل از آیت الله هاشمی رفسنجانی در همن متن گفتهاند. تعبیری از من نقل کرده بود که یادم نیست. گرد آورنده این کتاب باید توضیح دهد که این جمله را از کجا به متن اضافه کرده است؟!
4- در خصوص نوع نگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی در خصوص مباحث ولایت فقیه شما و خوانندگان محترم را به صفحات دیگری از این کتاب ارجاع میدهیم که اتفاقا صفحات 57 تا 74 را شامل میشود:
- بر اساس دیدگاه شیعه در زمان غیبت امام زمان (عج) افرادی با شرایط خاص، علمی و فکری میتوانند همان حکومت ائمه را تشکیل دهند.
- درسهای امام درباره ولایت فقیه خیلی قبل از سال 50 بوده است و من که در سال 49 بازداشت شدم یکی از اتهام هایم مطلبی راجع به کتاب محصول آن درسها بود که در نامهای به امام نوشته بودم.
- طرح بحث ولایت فقیه توسط امام (ره) یک درس آکادمیک نبوده است. بحث فقهی است که نمیتوانیم در عمل از آن غافل باشیم.
5- آیت الله هاشمی رفسنجانی در صفحه 158 همان کتاب درباره نوع برداشتها از سخنانشان چنین گفتهاند [برخی قضاوتها] یا سطحی نگری است یا بی توجهی به تاریخ و در نظر نگرفتن تحولات بیست و پنج سال اخیر ایران بعد از انقلاب با استناد به جمله فوق و این جمله که ولایت فقیه یک حکم فقهی است و احکام فقهی هر چه باشند، برای اجرا هستند و تکلف آورند. این تاریخ فقه نیست، بلکه متن و حکم فقه است. ص 71
باید گفت که انتساب برخی سخنان مشکوک به رئیس مجلس خبرگان رهبری و تلاش برای نشر آن در جامعه کاری است که حتی اگر بنا روحیه ارشادی باشد، مانع تقویت رکن رکین ولایت فقیه در جامعه میباشد که گناهی نابخشودنی است.
6- در خصوص نهضت آزادی فضای بحث مربوط به سالهای 58 و 59 بود که هنوز بعضی از اعضای آن در مجلس شورای اسلامی بودند و منظور آیت الله هاشمی رفسنجانی تلاش ایشان و دیگر دلسوزان نظام برای جلب و جذب آنان در نیروهای انقلاب و خط امام در آن شرایط اوائل انقلاب اسلامی) بوده و ربطی به شرایط امروز آنان ندارد.
خبر مرتبط:
رفسنجانی: مخالف گنجاندن ولایت فقیه در قانون اساسی بودم
|